NM 2024

Tradisjonen tro deltok FMF igjen på NM for janitsjarkorps, i år for 25. gang! Også i år klarte vi å fremføre en solid konsert, og sikret oss nok et år i tredje divisjon.

For de fleste i korpset startet årets NM-tur med turbuss nordover mot Trondheim. I år gikk bussen fra Jorekstad torsdag 14. mars, klokken 17.30. Det var god stemning på bussen, med musikk, sang og MYE snacks som vi i år fikk sponset av Coop Mega Lillehammer <3 I motsetning til i fjor, da vi fikk bo midt i smørøyet, ble vi i år plassert på Scandic Lerkendal, rett ved siden av Lerkendal stadioen. Det ble dermed litt mer utfordrende å komme seg til og fra sentrum, men vi har mange spreke musikere i rekkene, og det var ikke noe problem å gå turen, selv om det tok litt ekstra tid (og mange av oss foretrakk bybuss) 😉

Fredag startet dagen med en god frokost, før vi reiste til Ranheim og tok siste finpuss på årets NM-stykke, «In nomine» av Otto M. Schwarz. Resten av dagen fikk vi gjøre som vi ville – noen dro på shopping, andre valgte å høre på andre korps som spilte i fredagens divisjoner. Etter felles bespisning på «Lerka», var det rosignal klokka 23, for at alle skulle være klare og opplagte til en tidlig start neste morgen.

Ferdig pyntet og med instrument og alt annet av viktig utstyr på plass, spiste vi en rask frokost før vi skulle varme opp sammen på et av hotellets konferanserom klokka 7.10. En litt for tidlig start for flere av musikantene våre (undertegnede inkludert), men muntre klarte vi å være lell! 9.30 satt vi klare på scenen i Royal Garden, og fikk æren av å være første korps ut i årets 3. divisjon. 12 minutter med fullt fokus, før vi gikk av scenen med smil om munnen. I år var vi veldig fornøyde med egen innsats og oppkjøringa til NM, og kjente godt på det ved endt fremføring.

Etter felles bespisning på Egon Prinsen, var det tid for årets runde med bowling på kvelden. Med en litt sur 14. plass hadde vi likevel klart å forsvare plassen vår i 3. divisjon, og vi gleder oss allerede til nytt NM-oppkjør neste år! Søndag morgen reiste vi sørover igjen, etter en flott helg med mye god musikk, glede og gode venner!  

Leave a Reply