Tyrollerseminar med kapellmeister Helmut Zsaitsits

I forbindelse med at Die Faaberger Musikanten skal til Italia for å delta på Südtiroler Festival der böhmischen und mährischen Blasmusik om bare litt over en uke, fikk vi i helgen besøk av kapellmeister Helmut Zsaitsits fra Østerrike! Kapellmeister Zsaitsits har studert på The Conservatory of the City of Vienna og er blant annet kapellmester i Wiener Regiments Kapelle, trompetlærer ved Das Franz Schubert Konservatorium i Wien, leder av Tidirium, komponist og arrangør.

 

Det har vært to intense dager med mye arbeid for både instruktør og musikere. Når man får besøk fra Østerrike sier det seg selv at det blir noen språkutfordringer, det har blitt kommunisert både på tysk, engelsk og norsk – og vokabularet har vokst på begge sider med både positive og ikke fullt så positive gloser. Dette ble selvfølgelig gjort med mye latter og godt humør, og etter en lang lørdagsøkt tok vi med oss kapellmesteren på busstur for å vise frem det flotte området vi kommer fra,
før vi dro ut for å spise.

Det viste seg at vi tilbakelente nordmenn ikke hadde tolket musikken helt slik en herdet tyrollermusiker ville gjort – men etter en lærerik helg har vi, ifølge kapellmesteren selv, forbedret oss med 500% og spiller nå med skikkelig tyrollerfølelse! Det gikk faktisk så bra at vi fikk prøve oss på litt musikk han hadde tatt med seg fra Østerrike til oss, og som vi ser frem til å finne frem igjen senere!

Nå går det fort mot avreise og tur til Italia, noe vi alle gleder oss utrolig mye til! Hvis du har lyst til å følge med oss på turen er det bare å like facebook-siden vår!

 

 

Leave a Reply