Kom mai, du skjønne milde~

Som alle korpsmusikere vet er mai den travleste korpsmåneden i året. Det er forberedelser til vår- og sommerkonserter, 1. mai-spilling og 17. mai-spilling og gjerne et par ekstra småkonserter rundt omkring i lokalområdet, til glede for både store og små! For oss i Fåberg er det ikke noe annerledes, og mai har vært en måned full av musikk og marsjering. 

 

Som seg hør og bør startet vi måneden med å delta i 1. mai-toget på Lillehammer, og fikk det ærefulle oppdraget å gå fremst i toget!

 

14. mai spilte maidagskonser vi for beboerne og de ansatte på Lillehammer helsehus, et årlig og veldig koselig oppdrag.

 

Den store korpsdagen er jo 17. mai, for hva er vel nasjonaldagen uten korps? I år hadde vi litt av et program, og mange tusen skritt på skrittellerne allerede før lunsj! Dagens plan var som følger:

 

 

07.30: Speidertog på Fåberg
09:15: Minnestund på den russiske krigskirkegården
10:30: Barnetog i Lillehammer
12:45: Barnetog fra Jørstadmoen skole
15:30: Barnehagetoget fra Stortorget
16:30: Russetoget i Lillehammer

En travel dag for Fåberg-gjengen, men så utrolig gøy det er å marsjere og se alle de smilende menneskene som med flagg som svaier i vinden, pyntet opp i bunad mens de roper hurra og feirer det flotte landet vårt!

 

Midt oppe i alt av marsjer og marsjering måtte vi jo også forberede oss til årets vårkonsert! Etter fjorårets suksess med konsert i Søndre Park ville vi gjøre det samme igjen i år! Denne gangen var vi så heldige å få med oss Brøttum Brass som våre gjester. Med flotte solister fra begge korps og et morsomt og variert repertoar var det mange som ble stående for å høre på konserten, til tross for litt uheldig vær.

 

 

Med det ønsker vi å gi en ekstra takk til dirigent Anders Hårstadhaugen som har vært en strålende dirigent for FMF de siste tre årene, men nå gir dirigentpinnen videre til en ny dirigent hos oss fra høsten av. Tusen takk for tre flotte år med mange gode konserter og morsomme arrangementer.

 

Takk til alle som har fulgt oss gjennom dette korpsåret! Vi ønsker dere alle en god sommer, og vi sees til høsten! ♫

Leave a Reply